MMA: Świątek si odvezl pás šampióna

fen_6_official

Na polském turnaji Exkluzivní Fight Night 6: Showtime, který se konal v pátek 6. března 2015 v hale Orbita ve Wroclawi se vedle borců MMA představili i zápasníci v K-1. Hlavní událostí večera byl ovšem titulový zápas MMA v bantamové váze mezi Timothym Świątkem (15-2), který v posledních dvou letech porazil trojici našich borců, Mariana Kotláře 2013, Davida Skřišovského 2013 a vloni Pavla Svobodu, a Portugalcem Victorem „Kiko“ Marinhem (8-1).

Ten byl podruhé v zahraničí, když jeden zápas ve své kariéře mimo svou domovinu vybojoval v Brazílii.
Świątek byl jako favorit upřednostněn, ovšem ve sportu se většinou na tipy nehraje, tady rozhoduje síla, forma i třeba štěstí. A to vše stálo na straně Marinha, který vyhrál až v 5. kole KO/TKO po úderech v čase 2:25.
V dalším zápase utkali dva známí polští bojovníci v polotěžké váze, Marcin Zontek (13-8), který se jednou mihl naší republikou, když v roce 2011 na Heroes Gate porazil Slováka Matuše Mečara, a Maciej Browarski (12-6). Zde rozhodly o vítězi na konec body pro Zontka. Proti druhému zahraničnímu hostu Bělorusovi Juriji Dobkovi (3-1) nastoupil v těžké váze David Mora (2-1) a porazil ho ve 2. kole KO/TKO pro zranění.
Zajímavý boj se očekával v polském duelu ve veltru mezi Michaelem Michalským (3-1) a 30letým Mariuszem Radziszewským (12-12-2), který v roce 2011 na ProFC porazil našeho Pavla Bechtolda. Zkušenost, byť bez výrazných úspěchů, podlehla mladší dravosti a po Rear naked choke v 1. kole v čase 2:36 zvítězil Michalski.
Na turnaji se postavil ve smluvní váze do 72,5 kg i zatím neporažený Paweł Kiełek (5-0-1) proti Gruzínci Guramu Kutateladzemu (2-1) a zvítězil kneebarem opět již v 1. kole v čase 1:15. V posledním zápase MMA vyhrál v bantamu Michael Golasiński (2-2) nad Patrickem „Bambi“ Paduchem (3-0) na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *