MMA: Ženský titul míří do Polska

ufc-185

Turnaj UFC 185: Pettis vs. Dos Anjos se konal v American Airlines Centru v Dallasu v Texasu v sobotu 14. března 2015.

Hlavní událostí byl titulový zápas v lehké váze mezi aktuálním šampiónem Anthony Pettisem a vyzývatelem Rafaelem dos Anjos. Na druhém místě byl další titulový zápas mezi ženami ve slaměné váze, kdy šampiónku Carlu Esparzovou vyzvala Joanna Jędrzejczyková.

Všechny mužské zápasy hlavního programu skončily vítězstvím na body. V boji o titul v lehké váze druhá obhajoba Anthonymu Pettisovi (18-2,UFC5-1) nevyšla, a tak se novým držitelem titul stal Brazilec Rafael dos Anjos (23-7,UFC 12-5). Ten nebyl sice favoritem, ale byl ve formě, protože nastupoval po třech výhrách v řadě a z toho byl i 2x dokonce v názvu turnaje.

Jedinou výjimkou s koncem zápasu před limitem byl ženský boj o titul ve slámové váze, který obhajovala Carla Esparziová (10-2,UFC1-0,Invicta 3-0,Bellator 0-1), šampiónka od prosince 2014. Proti ní se postavila Polka Joanna Jędrzejczyková (8-0,UFC 2-0). Ta ale také nebyla favoritkou, ale připravila se velmi dobře a její okamžik přišel ve 2. kole, kdy v čase 4:17 poslala favoritku úderem k zemi. Takže titul se stěhuje do Polska, je to velký úspěch našich sousedů.

V dalších zápasech hlavního programu ve vetru Johny Hendricks (16-3), který v posledním zápase ztratil titul s Robbiem Lawlerem, porazil Matta Browna (19-12,UFC 12-7), který také v posledním zápase prohrál v červnu 2014 boj o titul vyzývatele se stejným Robbie Lawlerem. V těžké váze Roy Nelson (20-10,UFC 7-6) po porážce s Markem Huntem vloni v září prohrál znovu s Holanďanem Alistairem Overeem (38-14,UFC3-3). V muší váze Chris Cariaso (17-6, UFC 7-4), který nastoupil po zářijové prorážce v boji o titul s Demetrieem Johnsonem, prohrál opět s Henrym Cejudem (7-0,UFC 1-0). Ten zápasil na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008 a přinesl domů zlato, když se do historie ve 21 letech zapsal jako nejmladší americký zápasník, který kdy vyhrál zlatou olympijskou medaili. Když v roce 2012 prohrál v olympijské kvalifikaci, své boty manifestačně hodil mezi diváky a přešel na MMA. A je vidět, že se mu daří.

V předzápasech zase všechny boje skončily před limitem, zmíníme proto nejkratší zápas, kdy v lehké váze Jake Lindsey (9-2,UFC 0-2) prohrál TKO po Head kick and punches s Irem Josephem Duffym (12-1). V ženském zápase v bantamu Brazilka Larissa Pachecová (10-1,UFC 0-1), která se poprvé představila mimo Brazílii, kde také na UFC Fight Night 51 prohrála s Laiziannou Silveirovou. Zde prohrála znovu s Holanďankou Germaine de Randamie (4-3,UFC 1-1), která nastoupila po listopadové porážce od Amandy Nuneseové, TKO po úderu ve 2. kole v čase 2:02.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *