MMA: Turnaj samá muška

vladimir-matyushenkox

Turnajem dne byl v pátek 13. září Bellator 99, který se konal v Pechanga Resort & Casinu v Temecula v Kalifornii. Podle pánu zde se měl v hlavním boji utkat v polotěžké váze 42letý Bělorus Vladimír Matyušenko (26-7) s Bellatorským šampiónem Christianem M’Pumbuou. Ale 18. srpna nahlásil M’Pumba zranění ruky, a tak byl místo něho vyslán náhradník Houston Alexander (15-9), v Bellatoru nováček, ale bojovník známý i z UFC.

Boj připomínal honičku kočky s myší, ale Alexander přesto statečně odolal, na konci však musel uznat, že vítězství na body patří soupeři.
Hlavní událostí turnaje však byly čtyři čtvrtfinále v muší váze. Nejznámějším borcem tady byl určitě Patricio Freire (18-2), který je v Bellatoru již po třetí ve čtvrtfinále, jednou to dokonce dotáhl do boje o šampióna, ale narazil na Pata Currana, se kterým prohrál na body. Curran je šampiónem dodnes, takže se třeba dočkáme odvety, protože Freire svůj boj s Brazilcem Diegem Nunesem vyhrál (18-4) KO děrovačkou v 1. kole za 1:19.

vladimir-matyushenko
Z dalších tří zápasů skončily dva na body, a to Brazilec Fabricio de Assis Costa da Silva (18-2) nad Desmondem Greenem (8-1) a Guamnec Joe Taimanglo (18-4) nad Angličanem Andrewem Fisherem (12-4), ve třetím Justin Wilcox (11-5) porazil Rusa Akopa Stepanyana (13-6) technickým položením zadním nahým  sytičem ve 2. kole v čase 2:20-
Ani předkola nebyla bez zajímavosti, 113 kilový Bulhar Blagoy Ivanov (8-1) položil za 77 vteřin Američana Mannyho Laru (4-3) gilotinou Choke. Brazilec Goiti Yamauchi (14-1) položil v muší váze Musu Tolivera (9-8) zadním nahým sytičem za pouhých 61 vteřin, v těžké váze Angličan Gavin Sterritt (4-1) na body porazil zatím neporaženého Andyho Murada (6-0) a konečně v polotěžké váze Hector Ramirez (9-5, v UFC 0-2) zvítězil nad Černohorcem Savo Kosicem (4-1) také na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *